2 x iPhone + iTunes + različni kontakti

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Zanima me način, kako rešiti sinhronizacijo številk in ostalega, če imaš en računalnik in 2 iPhonea. Z ženine Nokie moram potegniti kontakte (telefonske številke), rad bi ji pa namestil tudi moje aplikacije (Igo navigacija, ...). Telefonskih številk pa ne bi mešal, torej, ona ima svoje, jaz pa svoje. Se da to kako enostavno rešiti, brez da jaz iz Outlooka umikam moje številke, posesam njene iz Nokie v Outlook, ...)
Hvala !

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Najprej importaj ženine kontakte na gmail.Na oba iphona daj tvoj backup z appsi in ostalim, nato pa naj žena v nastavitvah onemogoči icloud račun in omogoči contacts na gmail računu.Pred ponovno sinhronizacijo pa naj spet vklopi icloud in onemogoči gmail contacts. Mislim, da bi tak šlo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Najlažje je takole: Narediš backup svojega telefona, ga naložiš na ženinega (da bosta oba sinhronizirana z istim itunesom in apple id accountom), nato pa pri ženi zbrišeš icloud account in narediš svojega. Nato lahko uvoziš kontakte iz outlooka al googla.

Tako bosta imela oba isti itunes acount za aplikacije, ostalo pa ločeno (kontakte, slike, maile itd...). Tako sem naredil pri ženi in deluje odlično.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Najlazje je, ce imas svoje kontakte v recimo Outlooku, zenine pa v v Outlook Expressu, Windows Address book ali kaksnem drugem programu, ki ga iTunes podpira... Potem pa pri svojem oznacis, da sinhroniziras z Outlookom, pri zeninem pa pac s tadrugim programom ...

Drugi nacin pa je, da v Outlooku naredis grupe ("ti", "zena") in potem pri sonhronizaciji izberes, katero grupo bos sinhroniziral... Mora spa za to imeti se mi zdi, da Oulook 2007 ali 2010 ... starejse razlicice se ne podpirajo kreiranje grupe v imeniku ...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Lahko tudi na računalniku narediš novi račun za ženo. Pa bo vse ločeno, kot bi bil drugi računalnik.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Sto načinov, hehe...

No, jaz sem pogledal kar pravi apple in dejansko priporočajo "moj" način, torej skupen itunes account in za vsakega svoj icloud account.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Sto načinov, hehe...

No, jaz sem pogledal kar pravi apple in dejansko priporočajo "moj" način, torej skupen itunes account in za vsakega svoj icloud account.

Z mojim načinom, se ustvari drugi icloud račun, je pa ga potrebno onemogočit pri sinhronizaciji, da sene zmrdajo zadeve na prvotnem iphonu.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Sto načinov, hehe...

Z mojim načinom, se ustvari drugi icloud račun, je pa ga potrebno onemogočit pri sinhronizaciji, da sene zmrdajo zadeve na prvotnem iphonu.

Oz. se uporablja kar gmail račun za kontakte, notes itd...