2 PC na 1printer?

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Deljenje printerja na LAN preko enega od PCjev ne pride v poštev?

Nekaj takega:
http://m.wikihow.com/Share-a-USB-Printer
Tnx za tuttorial zadeva deluje, tako da tisto zgoraj ne pride več v poštev.

Zdaj pa še moram usposobiti varijanto, da uporabljam 1 miško+tipkovnico(brezžično) za 2 računalnika, nekaj sem gledal zadevo od logitecha + 2 unifying reciverja.
Ali je že kdo to prakticiral in kako deluje v praksi?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.007
1.810
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Deljenje printerja na LAN preko enega od PCjev ne pride v poštev?

Nekaj takega:
http://m.wikihow.com/Share-a-USB-Printer
Tnx za tuttorial zadeva deluje, tako da tisto zgoraj ne pride več v poštev.

Zdaj pa še moram usposobiti varijanto, da uporabljam 1 miško+tipkovnico(brezžično) za 2 računalnika, nekaj sem gledal zadevo od logitecha + 2 unifying reciverja.
Ali je že kdo to prakticiral in kako deluje v praksi?

Remote dostop?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Tnx, sploh nisem vedel da tudi to obstaja
redface-1.gif

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
A lahko vprašam, kateri od gornjih printer serverjev bi bil najlažji za priključiti (najbolj smart). Z eno besedo, imam Lexmark T640 in bi ga rad priključil na LAN. Sam LAN-a nima. Imam pa 2 PC-ja. A moram kaj potem na obeh PC jev posebej instalirati (razen driverjev)? A printa potem avtomatično (ali moram zmeraj posebej nastavljati?) Ker sem pred časom imel nek spliter in sem ga za vsak print posebej moral preklopiti. Se opravičujem, samo nimam pojma o mrežah.... Jasno, imam pa že router in vem za način povezave (USB printer =>print server =>LAN na Router)...
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Če boš delal po zgornjih navodilih od titov-a ti bo uspelo, tudi sam nisem imel prej pojma , pa mi je po zgornjih navodilih nekako uspelo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Tnx, sploh nisem vedel da tudi to obstaja
redface-1.gif
mouse without borders je odlična zadeva. poleti sem to precej časa uporablja v službi. dva monitorja, preko DVI priklopljena na stari računalnik in preko VGA na novi računalnik. prehod z enega na drug računalnik enostavno narediš tako, da miško zapelješ levo/desno preko roba monitorja. copy/paste z enega na drug računalnik dela tekoče.