Jaz se strinjam z MTL. Kitajci so na papirju fajn, samo ko sem videl v živo, mi je delovalo nekako "češko" (hehe...). Če nimaš zahtev po nevem kakšnih blingy blingy prikazih in neki hudi navigaciji, bi priporočal da pogledaš za "malo" navigacijo, torej Škoda Amundsen+ (ekvivalnt je VW RNS 315. Dobi se tudi izvedba z DAB, ima dva tunerja tako da je sprejem odličen in imaš vedno osvežen seznam dosegljivih radijskih postaj, ima tudi radio tekst na FM-u (skoraj vse postaje tam prikazujejo izvajalca in naslov komada). Deluje (brez dvomov ali bo ali ne bo tudi prikaz parkirnega senzorja, BT telefona, podatki iz radia se prikazujejo na displeju med števci, dela tudi streaming glasbe preko Bluetootha in to celo tako da kaže naslov predvajanega komada na displeju in med števci ter da se premikat med komadi naprej in nazaj. Delajo tudi jasno (brez adapterja) komande na volanu, radio pa stilsko povsem paše v avto. Ima tudi osnovno navigacijo z kompasom in povezavo z merilnikom hitrosti v avtomobilu, tako da dela tudi v tunelu. Zvok je za moje pojme zelo dober oziroma nad tistim, kar da od sebe kitajec (težko sicer primerjam, ker sem gledal v drugih avtih, kjer so drugačni zvočniki, a meni zvok zelo ustreza).
Pomankljivosti? Navigacija je bolj osnovne vrste. Saj vodi lepo, a recimo ne nudi tako dobrega pregleda po karti kot recimo kakšna boljša navigacija, ločljivost zaslona je slabša in sam zaslon je manjši. Morda še največja pomaklivost zna biti da so cene verjetno višje kot pri kitajcih (zna bit tam okoli 300-400 eur), vseeno pa slišim da nekateri dajejo zadevo menjujejo za dražjo in večjo navigacijo Columbus (RNS510), tako da zna biti na trgu kakšna.
Ena opcija je tudi Bolero (RCD 510), ki nima navigacije, ima pa večji zaslon in je opazno cenejša (okoli 200 eur), verjetno pa ti ne bi ustrezala ker ni možnosti DAB.
DAB je sicer tudi pri kitajich vprašljiv, ne vem kako je potem z anteno in če vse dela tako kot mora.
Če že govorimo o možnostih: obstaja tudi navigacija Columbus, ki ima velik displej z večjo ločljivostjo, vse zadeve kot zgoraj našteti Amundsen, boljšo navigacijo, možnost prikaza DVD-jev in še par zadev. Taka navigacija stane okoli 800 eur, je pa treba paziti, ker je veliko ukradenih.