1390T izgublja povezavo do satelitov

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo danes na relaciji Hotič - Vodice vsaj 4x. Sredi odprtega. Da ne govorim, ko je malo drevja okoli. A je zadeva zrela za reklamacijo? Koliko časa imajo garancijo Nuviji, prodani v SLO in distribuirani preko Geoseta? Namreč, zaradi enakih težav sem že zamenjal aparat mesec po nakupu. Resetiral sem ga že...
Pravljice z predno šipo ne pridejo v poštev, Nuvi 250W dela b.p. napopan na istem mestu istega vetrobrana...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ponavadi imajo garancijo dve leti.
Če ga pa nimaš več v garanciji je pa edina rešitev da ga odpreš in za 5 minut odklopiš baterijo in jo nato priklopiš nazaj in ti bo zopet delovalo kot mora.
Kako se pa nuvi 1xxx odpre pa si lahko pogledaš Tukaj

p.s.
Glede na pisanje ostalih uporabnikov ti bodo po vsej verjetnosti ponudili nov nuvi za doplačilo.
Potem se pa moraš sam odločit ali boš nabavil novega nuvija ali pa boš odklopil baterijo in s tem odpravil težavo,ki jo imaš sedaj
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Hvala. Kaj je sedajle ekvivalent za takega? V bistvu je to Nuvi 1390T Premium. Aktivacija je bila 29.7.2011, kar pomeni da je celo v garanciji (pa makar bila 1-letna).
Taka naprava mi je popolnoma neuporabna, da mi izgublja povezavo s sateliti na odprtem...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.653
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
je pa edina rešitev da ga odpreš in za 5 minut odklopiš baterijo in jo nato priklopiš nazaj in ti bo zopet delovalo kot mora.

Kaka fora?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Kamele0N

Ampak ta fora preverjeno deluje,sem že kar nekaj nuviej z težavami z iskanjem satelitov tako porihtal.
Čip za GPS se očitno nekako napolni in ga niti Hard reset ne izbriše ampak je edina rešitev odklop baterije za 5 minut.

@Roberto

Odločit se boš moral sam kaj boš naredil.
Lahko ga neseš na servis in boš videl kaj ti bodo rekli,ampak iz izkušenj drugih uporabnikov ti bodo po vsej verjetnosti ponudili drugi model proti doplačilu.
Tako da probaj prvo na servisu (izgubit nimaš kaj),potem pa če ne boš zadovoljen z tem kar ti bodo rekli pa odklopiš baterijo in to je to.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, se strinjam s tem. Ampak ker je naprava še v jamstvu...
Vsekakor me pa zanima (priznam, ne sledim), kaj je sedajle ekvivalent tej napravi...