12x8 metrov za 5 člansko familijo

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Pozdravljeni
iščem k nor po internetu že cel teden kak primeren tloris za našo hiško. . . . pa nič pametnega
cry12bpy.gif

Imamo ozko min. 11 - max 13 metrov široko in 38 m dolgo parcelo.
Padla je ideja, da bi na to postavli hiško. nekje max. 8 metrov široko in pa ene 12 m dolgo.
želje so še:
spalni prostori v mansardi, to pomeni 3otroške sobe + spalnica za atija in mamico in pa seveda še vsaj ene 10m2 veliko kopalnico (kolenčni zid 1 m) sterha od 35-45o

spodaj pa bi radi. en prostor 12-15m2 za pisarno, kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo, wc + tuš (ni nujno je pa zaželjeno) + utility in špajzo.

predlogi taki in drugačni dobrodošli, še najraje pa vidim kak primer tlorisa
nekaj podobnega temu,
http://kager-hisa.si/files/alea-brezovica.pdf

samo mere mi ne gredo (razmerje mora biti 1,50 dolžina:širina) in pa kolenčni zid je previsok in pa frčada ne pride v poštev tko da, mi ne gre skoz
10.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
poglej marles modern grand ali pa še ena iz musterhouse parka-bom najdu.

lp

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vsak resni pondunik montažnih hiš ti bo izrisal in postavil hišo kot sam želiš.
Če pa to ni sposoben, greš pa h konkurenci.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
nevem zakaj si tolko zagledan in omejen samo na tipske? vzameš si eno približno za osnovo, potem pa širiš, ožaš, višaš, nižaš, spreminjaš stene,... da se vse. Moraš vedet da proizvajalci montažnih hiš svojih tipskih prodajo ene par %, vse ostalo so individualne. Naredit se da vse, samo domišljijo moraš imet
wink-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
klet verjetno ne, ne bo dinarja zadosti. popravi me, če se motim samo sem slišal, da zna priti okoli 30 jurjov ena taka 12x8 metrov velika klet. . .

parcela je obrnjena na jug, jugo vzhod - glej priloženo slikco. vhod naj bi bil od zadaj, ali pa iz leve strani.
kako si ti uspel rešit problem?

ja, rad bi imel eno predstavo preden grem do kogarkoli, kako v osnovi bi lahko postavil štiri sobce + kopalnico mansardo, pa da ne bi imel ogromnega hodnika oz. galerije al kako se že temu sedaj reče.

Nazadnje urejeno:

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Iz prve roke. Ne moreš ti kar iz glave imet tloris. Najprej vidiš nekaj zanimivega, potem pa prilagodiš na svojo situacijo.
Vsaj tako sem delal jaz in še par drugih, ki smo približno istočasno delali bajte.

lp

matej_m

Zelenc'
3. mar 2008
28
0
1
Predlagal bi, da naredite (cela družina) en izlet na Dunaj, pa pogledate hiške na kupu, dobiš občutek, kako vse skupaj izgleda(ne samo mere na papirju), lahko dobiš prospekte, ideje, ... Nekaj je tudi v Grazu (zraven Ikeje in pri sejmišču), vendar je na Dunaju precej več.
http://www.blauelagune.at/musterhaeuser

lp, matej

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Če si ti in par tvojih znancev "prva roka", žal to ne gre posplošit na vse. Neko inspiracijo jasno moraš imet, ampak potem lahko rečemo da vsaka dvokapnica izhaja iz marles modern in imamo v sloveniji 50% bajt marles modern
smirk-1.gif

ti pa jaz povem iz tiste taprave prve roke, ko imam na vpogled bajte za slovenijo, italijo, hrvaško, francijo in še par držav, da tipskih ni niti za 10%. In če se govori da se izhaja iz tipksih, so to mišljena minimalna odstopanja, meter gor dol, opaž tu in tam, malo drugačna okna,...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Očitno imaš drugačne kriterije za določitev, kaj je povsem na novo zasnovana hiša in kaj je izpeljanka iz nekega obstoječega tlorisa.
Ne vem zakaj ima potem večina arhitektov neko bazo "tipskih" tlorisov, če je tega itak samo 10%?
Jelovica recimo pravijo, da oni ne delajo tipskih, pa imajo vseeno par tlorisov za pokazat.
Meni je recimo tipska direktno pasala na parcelo, dodal sem samo ena drsna vrata, preuredil kurilnico in WC spodaj, zgoraj sem eno sobo preuredil v kopalnico, to je pa to. Zdej pa ne vem ali se to šteje pod individualen projekt ali tipski? Osnova je definitivno tipska.

lp