12V vtičnica

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Zdravstvuj

Pri Renaultu 12V vtičnica ni pod stalno napetostjo. Igranje z varovalkami ne da uspeha, ker je na varovalki poleg 12V še en kup stvari, ki so na armaturi zaigrale božično vzdušje.

Zdej pa, a potegnit stalni plus iz avtoradija (pa malo jačo varovalko zraven) a direktno od akumulatorja?

Tenkju

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kaj pa misliš priklapljat? Če filat telefon bo od radia povsem ok. Za kaj žejnega seveda boljše kar direkt (preko varolake).

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
GSM in pa tablico...
cool-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Tako je zvezano z namenom. Ko boš ob slabotnejšem akumulatorju pozabil izklopiti tablico ali telefon iz vtičnice, boš pa spraševal, kaj ti prazni akumulator...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
kaj pa pri karavanih, ki imajo v kufru vtičnico stalno pod napetostjo

a tam avto pazi, da pravočasno odklopi?
confused-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v avtu poišči katera varovalka je stalno pod napetostjo in potem uporabi tak kabelček https://goo.gl/hhNvcP

preizkušeno deluje 2 leti in tudi telefon še ni spraznil akuja. Če malo številke na kup zmečeš, boš videl, da bi lahko kak mesec filal telefon:)

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
To smo že probal. Problem je, ker je na isto varovalko priklopljen tudi esp. In potem javlja napako, čim povežeš varovalki. Plus, da je tut povezano s klimo, ker se kljub ugasnjenemu in zaklenjenmu avtu klima sama od sebe prižiga.

Včasih se gleda tudi TV oz risanke preko TAB-a ali TV ja zadaj. Ko se avto ugasne (tankanje, lulanje...), se vse ugasne, kar pa spet zahteva proceduro predno vse spet prižgeš.

GSM dam pa polnit, vmes skočim v trgovino in v tiste pol urce je spet za silo poln.

Vseeno hvala za nasvet...
cool-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
poišči drugo varovalko:)
sej je en kup varovalk, ni vrag, da ne bo ena prava:)
men se zdi, da sem jst našel od kabinske lučke.
res pa je, da moj avto še ni tolk pameten:)

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Mi smo mel več načrtov o štromu v avtomobilu pred sabo, kokr jih je imel Hitler ped napadom na Stalingrad
grin1.gif

Vsakič je bil Las Vegas na armaturi. Bom v soboto šraufal. Itak bo A JE TO, ampak jebiga....žena rekla da moram šraufat
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Tako je zvezano z namenom. Ko boš ob slabotnejšem akumulatorju pozabil izklopiti tablico ali telefon iz vtičnice, boš pa spraševal, kaj ti prazni akumulator...
Me pa res zanima kako dolgo bi moral biti prizgan telefon (in telefon drajsal, ne v standby) da bi spraznil aku od avta.
Ce ima telefon baterijo 2Ah, avto pa akumulator 75Ah, bi kdaj telefon spraznil aku?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Sem. Avto bi porinil po klancu in trdil, da se je med vožnjo vžgal.
grin1.gif
To sem jaz "naredil" kot mulo ko sem na avtoradio pripeljal 2xfazo. No ta druga faza je prisla ko sem prizgal luci. In takrat se je tudi zacelo kaditi pod armaturo ("olupil" kabel od avtoradia do stikala za luči)

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Najprej poguglaj, kaj sploh pomeni Ah, potem pa delaj izračune.
Sicer pa se vidi v nekem tvojem drugem postu, koliko se spoznaš na te zadeve... na avto si pripeljal fazo... faza je izraz pri izmenični napetosti...