1.5 dci 85km 5 prestav-tunning

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Kupil sem Renault megana letnik 06 85km 5.p., pa me zanima če je že kdo to čipiral na 105km, kakšne so spremembe, na bolše na slabše, kako je bilo z porabo itd. Trenutno imam porabo 5,2-5,6 litra, vendar avto ni veliko na AC. Imam pa občutek da je za hitrost nad 110km/h 85km premalo saj se poraba zelo poveča. Hvala za komentarje...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
poraba ostaja ista v kolikor avto voziš isto (kvečjemu malenkost pade)

vožnja s čipanjem pridobi konkretno...avto lepše vleče in je užitek v vožnji toliko boljši (ni turbo luknje, pri nižjih vrtlajjih avto lepše vleče)...skratka za 'povprečno' vožnjo super zadeva!

čeprav so renoji malček bolj občutljivi na čipanje bi ti ga osebno svetoval.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Če avto tiščiš, se poraba poviša, če ga pa šparaš se pa malenkost zmanjša.
Nekaj se bo sigurno poznalo. Drugače se pa povsod lahko dogovoriš, da probaš kako zadeva deluje in če ti ni všeč, ti sprogramirajo nazaj.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Jaz avta ravno ne tiščim, ker nimam neke potrebe po tem, mi pa vsi rečejo da bo poraba padla. Kolk pa to sploh stane, pa katero podjetje priporočate... Kakšni problemi lahko nastanejo pri čipanju? Ka poznam človeka k ma tako čipano kot bi imel jaz pa je rekel da je ql... sam je pa tak človek, da mu ni ravno za vrjet
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Jst osebno ne bi niti pomislil na čipanje teh motorjev, pa sem zelo za te zadeve
smirk-1.gif
Prevelik riziko da gre kaj v pm. Res da so novejši motorji precej boljši od prvih, vendar vseeno.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Točno tega
smirk-1.gif
drugače ne bi omenjal. Sej sm rekel, novejši kot je tvoj so res bolj kvalitetni, samo glede na material nekako mam feeling da bolje da ne dirađš po motorju. Na splošno tudi redko kerga Renaulta čipanga vidš, tut z RS-om vred.

Te pa razumem za to težo je 85ps lih za zelo umirjeno vožnjo, pač morš v zakup vzet pa v ezay furat.

Nazadnje urejeno:

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Ja. Vem da gredo rade turbine, čeprav so mi vsi govorili da je to bolj težava pri 1.9 motorjih. Pa saj drugače kolkor vem je osnova enaka (85 ali pa 105km), razlika je samo v elektroniki? Popravi me če se motim
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Žal pa to ne vem, tudi to če je kaj razlike med prvimi 80ps in temi 85ps
smirk-1.gif

Na 1.5 niti ni blo panike z turbinami ampak z vsem ostalim
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ne poznam "duše" teh motorjev ampak sila redki so primeri, ko je razlika le v elektroniki. Bati, turbina, intercooler, šobe in sistem vbrizga... - ponavadi je še nekaj od tega.

Sicer pa se zapelji do resnega tunerja in ti bo povedal kaj in kako v tvojem primeru. Negativne reklame si ne bodo privoščili, zato tudi pregledajo konkreten avto in svetujejo - go / no-go.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Točno tega
smirk-1.gif
drugače ne bi omenjal. Sej sm rekel, novejši kot je tvoj so res bolj kvalitetni, samo glede na material nekako mam feeling da bolje da ne dirađš po motorju. Na splošno tudi redko kerga Renaulta čipanga vidš, tut z RS-om vred.

Te pa razumem za to težo je 85ps lih za zelo umirjeno vožnjo, pač morš v zakup vzet pa v ezay furat.
Kaj se pa pri RSih pridobi s chip tuningom?
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Ja pri meganu se dobi kar nekaj konjev, ker je turbač. Na navadnem motorju pa bolj nima smisla (clio...).

Na RS-u se kr dobi (15ps), ker mislm da je sesalni del zelo zaprt.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Rs tuning iz uk stage 2 mi je dodal 43HP če si slabo bral, Megane RS

http://www.rstuning.co.uk/

Kontaktiraj Paula pa ti bo povedal koliko ter kaj se lahko pridobi in kako. Naredil tip preko 200 RS Meganov, doktor za te avte
priden.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Pakaj ti ni jasno, pišem drugič o pridobitvi moči za cliota, znam brat, hvala..